در دنیای دیجیتال امروز، آیکونها بیش از پیش نقش مهمی در تجربه کاربری ما دارند. این نمادهای کوچک و جذاب، نه تنها به ما کمک میکنند تا با سرعت بیشتری به ابزارها و برنامههای مورد نظرمان دسترسی پیدا کنیم، بلکه به زبانی بصری، داستان برند و هویت دیجیتالی ما را روایت میکنند. در این مقاله، ما به کاوش در عمق جهان آیکونها میپردازیم، از تاریخچه آنها گرفته تا آشنایی با انواع آنها در پایان هم بهترین سایتها و منابع دانلود آیکونها را معرفی خواهیم کرد.
آیکون یا آیکن (به انگلیسی icon)، نماد یا نمایشی گرافیکی در قالب تصویری کوچک است که برای کمک به کاربر و دسترسی سریع او به یک نرمافزار، برنامه، ابزار، فایل و … ساخته شده است. آیکونها معمولاً با هدف تسهیل تعامل کاربر با سیستمهای کامپیوتری طراحی میشوند و میتوانند به شکلها، رنگها و اندازههای مختلفی باشند.
تاریخچه آیکون ها
تاریخچه آیکونسازی بهطور خاص در مورد ویندوز، نشاندهنده تکامل چشمگیری است که از اولین نسخههای این سیستمعامل شروع شده و تا ویندوز ۱۱ ادامه یافته است. در ویندوز ۱ و ۲، آیکونها تنها طرحهای سیاهوسفید سادهای بودند که در ابعاد ۳۲ در ۳۲ پیکسل نمایش داده میشدند. با پیشرفتهای فناوری و تغییرات در رابط کاربری، آیکونها نیز بهتدریج رنگی و پیچیدهتر شدند. بهعنوان مثال، ویندوز ۳.۰ امکان نمایش آیکونهای ۱۶ رنگی را فراهم کرد و طراحی آنها جذابیت بیشتری پیدا کرد.
با گذشت زمان، آیکونها بهصورتی طراحی شدند که علاوه بر زیبایی، کاربردیتر و قابلتشخیصتر باشند. این تغییرات نه تنها در ظاهر آیکونها بلکه در اندازهها و تعداد رنگهای قابلاستفاده نیز مشهود است. بهطوریکه در ویندوز ۹۵، مایکروسافت برای اولین بار پشتیبانی از آیکونهای با ابعاد بزرگتر و تعداد رنگهای بیشتر را معرفی کرد. این تحولات نشاندهنده اهمیت آیکونها در تجربه کاربری و تعامل کاربران با سیستمعامل است.
انواع آیکون را بشناسید
آیکونها انواع مختلفی دارند که بر اساس نوع کاربرد (بیشتر در طراحی سایت) و شکل ظاهری به چند دسته تقسیم میشوند:
دستهبندی آیکونها براساس نوع کاربرد
1. آیکون Interactive: این آیکونها که قابل کلیک کردن هستند، برای پاسخ به درخواست کاربر طراحی شدهاند و هدف اصلی آنها شرح ویژگیها و کاربرد یک دکمه یا ویژگی خاص است.
2. آیکون Decorative: این آیکونها بیشتر برای زیبایی و تزئین کردن استفاده میشوند.
3. آیکون اپلیکیشن (App): این آیکونها علامت یک برند بوده و در پلتفرمهای مختلف نشاندهندهی هویت اصلی یک برنامه هستند. (مثلا آیکون اینستاگرام در اپاستور یا گوشی شما)
4. آیکون (URL Favicon): این آیکونها نوع خاصی از آیکونها هستند که به صورت لینکهای URL به کار گرفته میشوند و در قسمت Bookmark یا URL محصول یا برند خاصی را نشان میدهند.
دستهبندی آیکونها براساس شکل ظاهری
۱. آیکون Outline: این آیکونها همانطور که از نامشان پیداست فقط دارای خطوط خارجی هستند و براساس اندازه، ضخامت و تراکم خطوط از هم تفکیک میشوند.
۲. آیکون Filled: اگر به آیکونهای outline هویت ببخشیم و به آنها رنگ بدهیم در حقیقت آیکون جدیدی را ایجاد کردهایم که به آن آیکون Filled میگویند.
۳. آیکون Glyph: در این نوع از آیکونها شما تصویری یکدست را مشاهده خواهید کرد و شکلی تکرنگ و پیوسته خواهید داشت. آیکونهای Glyph تنوع رنگی ندارند و خطوط در آنها مشخص نیست.
۴. آیکون Flat و Semi-flat: این دسته از آیکونها نسخهی پیشرفتهی آیکونهای glyph هستند که برای کشیدن ایدهها به سبک مدرن و ساده استفاده میشوند. آیکونهای Flat از اشکال، سایهها و هایلایتهای ساده تشکیل شدهاند.
۵. آیکون Hand-drawn: این آیکون نیز همانطور که از نامش پیداست شبیه به طراحی با دست است و انگار که فردی آن را با دست نقاشی کرده است.
۶. آیکون Skeuomorphic: این آیکونها نیز اسمشان گویای همهچیز است. در این نوع طراحی سعی بر این است که آیکونها شکل واقعی داشته باشند و طبیعی به نظر برسند.
۷. آیکون SVG) Scalable Vector Graphics): این آیکونها فاقد رزولوشن هستند و از خطوط و منحنیهایی تشکیل شدهاند که به راحتی و بدون از دست دادن کیفیت جابجا میشوند.
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
برای ارسال نظر لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. صفحه ورود و ثبت نام